SERVICE       VACATURES       

Inbouwhaard

Bij Frank Brynaert hebben we een vurige passie voor haarden. We hebben een passende haard voor iedereen. Laat je inspireren door onze moderne designs en eigentijdse toonzaal. Daar zie je alle mogelijkheden als het gaat over inbouwhaarden.

Een inbouwhaard is een gepast antwoord in veel situaties. Kies voor een eyecatcher waar je het warm van krijgt en plaats de inbouwhaard van je dromen in je woonkamer.

Soorten inbouwhaarden

Er zijn een aantal verschillende soorten inbouwhaarden beschikbaar binnen ons assortiment. Afhankelijk van je voorkeur en wens zal de ene beter bij jou passen dan de ander. Hier geven we je een overzicht van een aantal van de mogelijkheden.

inbouw houthaard

Inbouw houthaard

Een inbouw houthaard is vaak het toppunt van gezelligheid. Het heeft in vergelijking met een openhaard ook tal van voordelen. 

Een inbouwhaard is namelijk altijd afgesloten. De vlammen van de haard zitten achter het glas, wat een inbouwhaard een pak veiliger maakt.

Dankzij het glas heeft de inbouw houthaard ook een veel effectievere verbranding. Hierdoor moet je minder verbranden voor dezelfde warmte te creëren. Ook de rook geur in huis is er bijna niet.

Inbouw gashaard

Een inbouw gashaard is tegenwoordig dankzij de allernieuwste  technieken niet meer te onderscheiden van een gashaard. Je hebt exact dezelfde gezelligheid en kan ook genieten van een mooi vlammenspel.

Een van de aller grootste voordelen ten opzichte van de houthaard is het feit dat je niks hoeft te sleuren. Geen stof in huis of over en weer lopen met zware houtblokken. Gewoon makkelijk en snel de haard aansteken en genieten van de warmte.

Er is ook geen rookgeur of fijnstof te bespeuren bij een gashaard. Dit maakt de gashaard een erg milieubewuste keuze. Heb je graag een goede luchtkwaliteit en extra comfort? Dan is een inbouw gashaard wat voor jou.

gas inbouwhaard
Elektrische inbouwhaard

Inbouw elektrische haard

Een elektrische haard is dan weer totaal iets anders dan de vorige twee inbouwhaarden. Afhankelijk van je situatie is een elektrische inbouwhaard fantastisch of niet.

Met de elektrische haard kun je sfeer maken en vlammen laten dansen in je woonkamer zonder warmte te verspreiden. Dit is erg fijn als je een andere hoofdverwarming hebt. Als gevolg heb je dan ook een erg laag verbruik van je inbouwhaard.

Wil je verwarmen met je elektrische inbouw haard dan is het weer iets anders. De verwarmingsmodule is niet geschikt om grote ruimtes op te warmen. Ook het verbruik gaat behoorlijk omhoog eenmaal de verwarming aan staat.

Wat is een inbouwhaard?

Een inbouwhaard is, de naam zegt het al, een haard dat je verwerkt in een wand. Het grootste verschil tussen een inbouwhaard en een andere haard is dat alle randen worden verborgen. Het enige waar je naar kijkt is het vlammenspel.

Er zijn ook verschillende soorten inbouwhaarden. Tegenwoordig zijn deze bijna niet meer te onderscheiden van elkaar als ze branden. Kies daarom voor de inbouwhaard die bij jou past en geniet van een fijne en aangename sfeer in huis.

Kies een inbouwhaard voor sfeer en gezelligheid

Een inbouwhaard is een modern en uniek stuk dat de perfecte toevoeging kan zijn aan je woonkamer. Dankzij onze kennis en uw idee komen we zeker tot een spetterend resultaat.

Een haard in huis is al eeuwen een teken van gezelligheid. De knetterende vuur geluiden, het mooi vlammenspel en de gezellige warmte toveren elke ruimte om in een gezellige woonkamer.

Geniet samen van deze gezelligheid in jouw woonkamer en ervaar het unieke kampvuur gevoel.

De werking van een inbouwhaard

Hoewel elk type inbouwhaard een andere werking heeft is het principe van een inbouwhaard hetzelfde. Het blijft, onafhankelijk van het type, een haard die volledig ingebouwd wordt. Enkel het vuurzicht en vlammenspel blijft zichtbaar.

Alle kaders en technieken van deze inbouwhaarden worden met zorg weggewerkt in de wand. Zo geniet jij van een erg modern ogende haard zonder in te boeten op vlak van verwarming.

Kies je ook voor een inbouwhaard kijk dan ook zeker op voorhand hoe groot deze mag zijn en wat de te verwarmen oppervlakte is. Dit zal ook een invloed hebben bij het kiezen van de juiste haard voor jouw woning.

Verschillende soorten vuurzicht

Bij het kiezen van een inbouwhaarden heb je heel wat opties als het gaat over vuurzicht. Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met de mogelijkheden die we te bieden hebben in ons assortiment inbouwhaarden.

Kies ervoor om twee ruimtes te combineren met een doorkijkhaard. Of als je enkel een hoekje vrij hebt, kies dan voor een hoekhaard.

Klassieke frontview

driezijdige gas haard

Driezijdige sfeerhaard

bio ethanol haard losstaand

Doorkijkhaard

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Breng een bezoek aan onze toonzaal en ontdek alle haarden! Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Ontdek alle mogelijkheden en pelletkachels in onze toonzaal.

Boek online je afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Wil je een pelletkachel kopen om bewuster te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren in je woonkamer? Wacht dan niet langer om een afspraak te boeken en neem eens een kijkje in onze showroom.

Frank Brynaert is dé specialist in haardconcepten voor ieder type. In onze vestiging vind je een ruim aanbod aan merken en mogelijkheden. Samen met onze adviseurs en experts beantwoorden we al je vragen en helpen we je met het maken van de juiste keuze.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Wil je een pelletkachel kopen om bewuster te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren in je woonkamer? Wacht dan niet langer om een afspraak te boeken en neem eens een kijkje in onze showroom.

Frank Brynaert is dé specialist in haardconcepten voor ieder type. In onze vestiging vind je een ruim aanbod aan merken en mogelijkheden. Samen met onze adviseurs en experts beantwoorden we al je vragen en helpen we je met het maken van de juiste keuze.

Veelgestelde vragen over inbouwhaarden

Hoe groot moet een inbouwhaard zijn?

De grootte van jouw inbouwhaard is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is de beschikbare ruimte erg belangrijk. Hou ook steeds rekening dat je de grootte van je woonkamer. Een te grote haard zorgt voor hoge temperaturen waardoor je een slechte verbranding zal krijgen. Maak een afspraak en luister bij een van onze experts wat voor jou de beste keuze is.

Welke inbouwhaard kiezen?

Als je als doel hebt de haard als hoofdverwarming te gebruiken, dan is het goed om te kiezen voor een hout of gashaard. Is het eerder voor de sfeer en heb je reeds een hoofdverwarming dat kan je ook kiezen voor een elektrische inbouwhaard.

Wat kost een inbouwhaard?

De prijs van een inbouwhaard kan elke kant op gaan. Afhankelijk van het type haard, hoe groot de haard is, de technieken en uitvoering zal de prijs verschillend zijn. Voor een correcte schatting neem je het best contact op met een van onze verkopers.

Mag ik nog hout stoken?

Ja, je mag nog steeds hout stoken in België. De overheid roept wel op om enkel droog brandhout van goede kwaliteit te verbranden. Als je de mogelijkheid hebt om houtverbranding te vermijden dan wordt dit zeker toegejuicht.

Enkele van onze merken

Barbas gas en houthaarden
M design
Kalfire gas en houthaarden
Logo flamelusion