SERVICE       VACATURES       

Bio ethanol haarden

een bio ethanol haard is een ideale sfeerhaard om je woning of appartement die extra cosy touch te geven. Dit type haard vergt minimaal onderhoud, is eenvoudig in gebruik en heeft geen rookkanaal nodig. Biohaarden winnen daarom de laatste jaren enorm aan populariteit. 

De voordelen van een biohaard

bio-ethanol-haard-voordelen

Geen schouw of rookkanaal nodig

Eén van de grootste troeven van een biohaard is dat er geen schouw of rookkanaal nodig is. Dit maakt de aanleg van de haard natuurlijk een stuk eenvoudiger. Bovendien heb je op deze manier ook veel meer keuze over waar de haard precies geplaatst kan worden. Wil je een biohaard in het midden van je woonkamer? Dat kan!

Relatief goedkoop

Een ander niet onbelangrijk voordeel is de algemene kostprijs van plaatsing van een biohaard. Dit gaat hand in hand met het voordeel dat er geen rookkanaal nodig is.

Hierdoor kan dus de prijs van de plaatsing van de haard beduidend lager gehouden worden want er zijn geen extra kosten voor het aanleggen van het rookkanaal.

Geen rook, roet of stofvorming

Het gebruik van ethanol heeft als voordeel dat er geen vorming is van rook zoals bij een houthaard wel het geval is.

Verder heb je na het branden van een bio-ethanolhaard geen overgebleven houtresten en as, geen glas dat je moet reinigen zoals bij een houthaard: dus minder poets- en kuiswerk.

 

Eenvoudig in onderhoud

Over het onderhoud van een biohaard kunnen we kort zijn : het vraagt geen onderhoud.

  • Polijst enkel met enige regelmaat het glas van je biohaard.

Je kunt natuurlijk steeds bij onze adviseurs terecht met al je vragen over het onderhoud van jouw specifieke biohaard.

bio ethanol haard - vlammenspel

Biohaard: design mogelijkheden

Het aller bijzonderste aan onze haarden is dat er enorm veel mogelijkheden zijn in design. Zo kan je kiezen voor de meer traditionele ingebouwde haard of je denkt meer out-of-the-box en gaat voor een hangende of losstaande haard.

Onze interieurarchitect staat voor je klaar om een unieke haard te ontwerpen die voldoet aan jouw smaak en idee.

biohaard

Biohaard met ingebouwde schouw

bio ethanol haard - bijverwarming koude dagen

Open bio ethanol haard in haardwand met kasten

Bio ethanol haard: Veelgestelde vragen

Een haard op ethanol is bij het grote publiek misschien iets minder bekend dan bijvoorbeeld een houtkachel of gashaard. Wij beantwoorden hier alvast graag de meest gestelde vragen over een biohaard.

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De brandstof voor biohaarden is ethanol, een zuivere vorm van alcohol. Het gebruik ervan is simpel. Je vult het bio ethanol reservoir en steekt de haard aan met een drukknop. Er ontstaat eerst een kleine vlam die langzamerhand groeit. 

Geeft een biohaard veel warmte?

Een haard op ethanol geeft niet genoeg warmte af om als hoofdverwarming te dienen. Biohaarden worden vooral gebruikt als bijverwarming en sfeerverwarming.

De warmteproductie van een bio ethanol haard hangt af van de grootte van de haard. Hoe groter de brandlijn hoe meer warmte er geproduceerd wordt. 

Wat verbruikt een bio ethanol haard?

Als richtlijn geven we mee dat een fles van 2 liter ethanol een gemiddelde brandtijd heeft tussen de 2,5  à 4 uren.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Breng een bezoek aan onze toonzaal en ontdek alle haarden! Boek online jouw afspraak bij Frank Brynaert Haarden.

Creëer een knusse sfeer in jouw woonkamer met een uniek ontworpen biohaard. Onze interieurarchitect is gespecialiseerd in het uitwerken van originele creaties die voldoen aan je smaak en wensen. Hou je meer van modern of is jouw stijl eerder landelijk? Ga je voor een grote wandhaard of kies je voor de gezellige intimiteit van een kleine losstaande haard?

Bespreek je idee met één van onze gespecialiseerde adviseurs. Voor je het weet heb je een op maat gemaakte en volledig originele biohaard in je woonst.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Creëer een knusse sfeer in jouw woonkamer met een uniek ontworpen biohaard. Onze interieurarchitect is gespecialiseerd in het uitwerken van originele creaties die voldoen aan je smaak en wensen. 

Bespreek je idee met één van onze gespecialiseerde adviseurs. Voor je het weet heb je een op maat gemaakte en volledig originele biohaard in je woonst.

Enkele van onze merken