SERVICE       VACATURES       

Elektrische haarden

Ben je op zoek naar een elektrische haard op maat die je voor extra gezelligheid in huis zorgt?

Bij Brynaert Haardconcepten kies je uit een ruim aanbod aan elektrische haarden, mét of zonder verwarming. Zoek je een elektrische haard die een realistisch vlammenbeeld introduceert in je woonkamer? Of zoek je eerder een elektrische haard die meteen ook je woning verwarmt?

De voordelen van een elektrische haard

Een elektrische haard biedt veel voordelen ten opzichte van diverse andere verwarmingsmethodes. Zo heb je voor een elektrische haard geen schouw of rookkanaal nodig. Bovendien heb je ook geen hinder van as en stof dat je bij een houthaard wel hebt.

elektrische haarden

Geen schouw of rookkanaal nodig

Een traditionele houtkachel of haard moet steeds voorzien worden van een rookkanaal om de rookgassen af te voeren. Een elektrische haard kan perfect geïnstalleerd worden zonder de aanwezigheid van een schouw. Er is namelijk helemaal geen uitstoot van gassen.

Geen stof in huis

Een houtvuur wordt door veel mensen enorm geapprecieerd, maar het stof en asresten dat een houthaard produceert dan weer ietsje minder. Ook op dat gebied heeft een elektrische haard veel voordelen.

Elektrische sfeerhaarden zijn uiterst schoon. Er vindt geen directe verbranding plaats en je krijgt dus ook niet te maken met de asresten die een houthaard wel heeft.

Eenvoudig te bedienen

Waar je met een traditionele haard behoorlijk wat tijd spendeert met het klaarzetten, aansteken en schoonmaken van de haard, geniet je met een elektrische haard van veel meer gebruiksgemak.

Je steekt de haard eenvoudig aan met de afstandsbediening of console. Verder hoef je niet meer naar de haard om te kijken. Die zorgt automatisch voor een aangename temperatuur en een gezellig sfeerbeeld in huis.

Realistische vlammen

Wie denkt dat een elektrische sfeerhaard minder gezellig is dan een hout- of gashaard, moet zeker eens een kijkje nemen naar de nieuwste elektrische haarden.

Moderne elektrische sfeerhaarden hebben een realistisch vlammenspel dat haast niet te onderscheiden is van een gewone haard. Voor sfeer en gezelligheid scoort de elektrische haard dus behoorlijk goed!

Bezoek onze showroom en ontdek het met je eigen ogen. 

Elektrische inbouwhaard

Soorten elektrische haarden

Elektrische haarden en verwarmingstoestellen zijn in diverse uitvoeringen en types verkrijgbaar. Zo kan je bijvoorbeeld ook een elektrisch sfeerhaard inbouwen in een bestaande haard of muur.

elektrische sfeerhaard zonder warmte element

Elektrische sfeerhaard zonder warmte element

Er bestaan heel wat elektrische haarden die niet over een verwarmingselement beschikken. Deze haarden zorgen vooral voor een aangenaam vlammenspel dat rust en gezelligheid in huis brengt.

Een elektrische sfeerhaard zonder verwarmingselement verbruikt zeer weinig stroom, omdat er geen warmte geproduceerd moet worden.

Haard met warmte element

Haard met warmte element

Wil je graag dat het vlammenspel in je woonkamer ook effectief warmte produceert? Dan kies je best voor een elektrische haard mét verwarmingselement.

Bij deze haarden zit het verwarmingselement ingebouwd in de elektrische haard. Zo blijft de haard veilig, ook wanneer er nieuwsgierige kinderhandjes in de buurt zijn.

Elektrische inbouwhaard

Elektrische inbouwhaard of losstaande kachel

De keuze tussen beide mogelijkheden is erg persoonlijk en hangt af van de inrichting in je woning. Beide types toestellen hebben een gelijke werking en hebben dan ook dezelfde voordelen.

Je hoeft in beide gevallen enkel rekening te houden met de voorziening van een geaard stopcontact.

Elektrische haarden: Veelgestelde vragen

Het concept “elektrische haard” gaat al vele decennia mee. Toch roept dit type haard veel vragen op bij onze klanten. Dat is terecht, want het is niet altijd makkelijk om wegwijs te geraken in de verschillende soorten en types. Dit zijn de meest gestelde vragen over elektrische kachels.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard is een haard die je een realistisch beeld van vlammen geeft. De haard heeft geen schouw of rookkanaal nodig om zijn werk te doen. Je hoeft de haard alleen maar aan te sluiten via een geaard stopcontact om deze te kunnen gebruiken.

Haarden zonder warmte element zorgen voor een visueel vlammenspel dat verder geen warmte produceert. Elektrische haarden met warmte element kunnen perfect dienen om de woonkamer te verwarmen. Deze haarden werken met een element dat elektrisch verwarmd wordt.

Welke elektrische haard geeft warmte?

Niet iedere elektrische haard geeft warmte. Als je op zoek bent naar een elektrische haard om je woning te verwarmen, moet je zeker opletten of de haard beschikt over een verwarmingselement.

In het aanbod van Frank Brynaert vind je zowel elektrische haarden zonder warmte element als haarden die wel voorzien zijn voor warmte afgifte.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Breng een bezoek aan onze toonzaal en ontdek alle haarden! Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Ben je op zoek naar een elektrische haard om wat extra sfeer en gezelligheid te voorzien in je woonkamer? Een elektrische sfeerhaard of open haard is de perfecte sfeermaker in ieder woning.

Frank Brynaert is gespecialiseerd in haardconcepten voor ieder type ruimte. Maar gerust een afspraak om een bezoek te brengen aan onze showroom. Daar staan onze adviseurs klaar om al je vragen te beantwoorden en om je bij te staan met professioneel advies!

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Bij Frank Brynaert Haardconcepten is er geen seriewerk, enkel werk op maat. We zweren bij een persoonlijke aanpak voor elke klant en een opvolging van het haardproject van a tot z. Maak vrijblijvend een afspraak in onze showroom.

Enkele van onze merken

m design gas en hout
flamelusion elektrische haarden
Kalfire gas en houthaarden