SERVICE       VACATURES       

FAQ

Hieronder vindt je een lijst terug met onze meest gestelde vragen. Vindt je het antwoord op je vraag niet meteen terug? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard is een haard die je een realistisch beeld van vlammen geeft. De haard heeft geen schouw of rookkanaal nodig om zijn werk te doen. Je hoeft de haard alleen maar aan te sluiten via een geaard stopcontact om deze te kunnen gebruiken.

Haarden zonder warmte element zorgen voor een visueel vlammenspel dat verder geen warmte produceert. Elektrische haarden met warmte element kunnen perfect dienen om de woonkamer te verwarmen. Deze haarden werken met een element dat elektrisch verwarmd wordt.

Welke elektrische haard geeft warmte?

Niet iedere elektrische haard geeft warmte. Als je op zoek bent naar een elektrische haard om je woning te verwarmen, moet je zeker opletten of de haard beschikt over een verwarmingselement.

In het aanbod van Frank Brynaert vind je zowel elektrische haarden zonder warmte element als haarden die wel voorzien zijn voor warmte afgifte.

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De brandstof voor biohaarden is ethanol, een zuivere vorm van alcohol. Het gebruik ervan is simpel. Je vult het ethanol reservoir en steekt de haard aan. Er ontstaat eerst een kleine vlam die langzamerhand groeit. Om de sfeerhaard te doven volstaat het om de haard uit te zetten. De toevoer van zuurstof wordt hierdoor afgesloten en de vlam dooft.

Geeft een bio ethanol haard veel warmte?

Een haard op ethanol geeft niet genoeg warmte af om als hoofdverwarming te dienen. Biohaarden worden vooral gebruikt als sfeerverwarming.

Een vuurvlam geeft altijd warmte af. De warmteproductie van een bio ethanol haard hangt af van de grootte van de haard. Hoe groter de brandlijn hoe meer warmte er geproduceerd wordt. Uiteraard heeft ook de grote van de vlammen een invloed op de hoeveelheid warmte die vrijkomt.

Wat verbruikt een bio ethanol haard?

Het verbruik van een bio ethanol haard hangt af van verschillende factoren.

  1. Hoe groot is de haard?
  2. Welk soort brander heeft de haard?
  3. Hoe hoog staan de vlammen in de haard?
  4. Tocht het in de kamer?

Als richtlijn geven we mee dat een fles van 2 liter ethanol een gemiddelde brandtijd heeft tussen de 3 à 5 uren.

Op welk soort gas branden gashaarden?

Een gaskachel gebruikt vaak aardgas als brandstof. Zoals het er nu naar uit ziet gaan huizen in de toekomst vaker gasloos worden. Een goed alternatief voor aardgas als brandstof is het gebruik van propaan.

Kies ik voor mijn gaskachel best voor een open of een gesloten systeem?

Of je in jouw woonsituatie best kiest voor een open of gesloten systeem hangt volledig van jou af. Bespreek met onze deskundige wat voor jou de beste optie is.

  • Bij een gesloten verbrandingssysteem haalt de kachel de lucht van buiten de woning.
  • Bij een open systeem haalt de kachel de lucht vanuit de kamer waar de kachel geplaatst is.

 

Is een pelletkachel een goede keuze?

Dit is heel erg afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de wensen naar verwarming toe. Als je kiest voor een pelletkachel kan je dit zien als vervanging van een houtkachel. Naast een goed verdeelde warmte heb je ook nog de gezelligheid van de vlam. 

Tot slot is het gebruik van een pelletkachel ook milieuvriendelijker, makkelijk te onderhouden en 100% regelbaar.

 

Zijn pelletkachels beter dan een houtkachels

Ja, pelletkachels zijn beter dan houtkachels. Dankzij het gebruik van houtpellets en een constante verbranding maak je minder fijn stof, minder CO2 en heb je minder onderhoud aan je kachel.

 

Waar kan ik een pelletkachel kopen?

Voor de aanschaf van een pelletkachel kan je het best terecht bij een erkende verdeler en expert in haarden.

Bij Brynaert Frank kan je steeds rekenen op de beste service en duidelijk advies van onze experts. Met onze complete showroom en groot assortiment aan haarden vind je zeker wat het beste bij je past.

 

Wat kost een pelletkachel?

De prijs van een pelletkachel is sterk afhankelijk van de kachel zelf en het type dat je nodig hebt. Het is daarom belangrijk dat je weet welk toestel het beste bij je woning past. De prijs en je keuze zijn afhankelijk van de ruimte, het vermogen en de stijl.

 

CONTACTEER ONS

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen en wij helpen je graag verder.