SERVICE       VACATURES       

FAQ

Hieronder vindt je een lijst terug met onze meest gestelde vragen. Vindt je het antwoord op je vraag niet meteen terug? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard is een haard die je een realistisch beeld van vlammen geeft. De haard heeft geen schouw of rookkanaal nodig om zijn werk te doen. Je hoeft de haard alleen maar aan te sluiten via een geaard stopcontact om deze te kunnen gebruiken.

Haarden zonder warmte element zorgen voor een visueel vlammenspel dat verder geen warmte produceert. Elektrische haarden met warmte element kunnen perfect dienen om de woonkamer te verwarmen. Deze haarden werken met een element dat elektrisch verwarmd wordt.

Welke elektrische haard geeft warmte?

Niet iedere elektrische haard geeft warmte. Als je op zoek bent naar een elektrische haard om je woning te verwarmen, moet je zeker opletten of de haard beschikt over een verwarmingselement.

In het aanbod van Frank Brynaert vind je zowel elektrische haarden zonder warmte element als haarden die wel voorzien zijn voor warmte afgifte.

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De brandstof voor biohaarden is ethanol, een zuivere vorm van alcohol. Het gebruik ervan is simpel. Je vult het ethanol reservoir en steekt de haard aan. Er ontstaat eerst een kleine vlam die langzamerhand groeit. Om de sfeerhaard te doven volstaat het om de haard uit te zetten. De toevoer van zuurstof wordt hierdoor afgesloten en de vlam dooft.

Geeft een bio ethanol haard veel warmte?

Een haard op ethanol geeft niet genoeg warmte af om als hoofdverwarming te dienen. Biohaarden worden vooral gebruikt als sfeerverwarming.

Een vuurvlam geeft altijd warmte af. De warmteproductie van een bio ethanol haard hangt af van de grootte van de haard. Hoe groter de brandlijn hoe meer warmte er geproduceerd wordt. Uiteraard heeft ook de grote van de vlammen een invloed op de hoeveelheid warmte die vrijkomt.

Wat verbruikt een bio ethanol haard?

Het verbruik van een bio ethanol haard hangt af van verschillende factoren.

  1. Hoe groot is de haard?
  2. Welk soort brander heeft de haard?
  3. Hoe hoog staan de vlammen in de haard?
  4. Tocht het in de kamer?

Als richtlijn geven we mee dat een fles van 2 liter ethanol een gemiddelde brandtijd heeft tussen de 3 à 5 uren.

Op welk soort gas branden gashaarden?

Een gaskachel gebruikt vaak aardgas als brandstof. Zoals het er nu naar uit ziet gaan huizen in de toekomst vaker gasloos worden. Een goed alternatief voor aardgas als brandstof is het gebruik van propaan.

Kies ik voor mijn gashaard best voor een open of een gesloten systeem?

Of je in jouw woonsituatie best kiest voor een open of gesloten systeem hangt volledig van jou af. Bespreek met onze deskundige wat voor jou de beste optie is.

  • Bij een gesloten verbrandingssysteem haalt de kachel de lucht van buiten de woning.
  • Bij een open systeem haalt de kachel de lucht vanuit de kamer waar de kachel geplaatst is.

 

CONTACTEER ONS

Het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen en wij helpen je graag verder.