SERVICE       VACATURES       

Houthaarden

Een sfeervolle houthaard zorgt op een donkere koude winteravond voor de perfecte sfeer. Een goede houthaard is meer dan enkel sfeer en gezelligheid. Moderne houthaarden hebben een goed verbrandingsproces en zijn bovenal efficiënt.

Kom helemaal tot rust en geniet van onze stijlvolle houthaarden in jouw woonkamer. Geniet van het rustgevende vlammenspel en de unieke stralingswarmte die een houthaard te bieden heeft.

De beste voordelen van een houthaard

Een verwarming op hout is een van de meest dankbare verwarming methodes op de markt. Je ervaar een natuurlijke en authentieke ervaring dat niet te evenaren is door eender welke methode. Daarnaast is hout ook een relatief goedkope manier van verwarmen en een efficiënte energiebron.

houthaard

Wat maakt een houthaard zo speciaal?

Houthaarden zijn een karaktervolle toevoeging aan je interieur. Zo heb je veel moderne houthaarden of klassieke haarden. Voor elke stijl, van het charmante landelijk tot modern of klassiek hebben we de juiste haard.

Het is voor veel gezinnen ook de perfecte toevoeging om het echte thuis gevoel te scheppen in de woonkamer. Met de juiste houthaard op de juiste plaats doe je dit in een handomdraai.

Sfeer en gezelligheid

Sommigen zien de open haard als het hoogtepunt van comfort, gezelligheid en sfeer. Een open haard geeft je het kampvuur dat je altijd al wilde middenin je woonkamer.

Dankzij de laatste innovaties binnen de houthaarden techniek kan je er op rekenen dat deze milieuvriendelijker en efficiënter zijn dan ooit tevoren.

Types houthaarden

Een goede vraag om jezelf te stellen is: welk type houthaard past het beste bij je woning?

Naast de mogelijkheid om te kiezen tussen een inbouwhaard of een vrijstaande haard heb je nog heel wat meer mogelijkheden. Denk maar aan verschillende soorten deuren, afmetingen en aansluitingen.

Hoe ontsteek je je houthaard?

Vuur maken is geen makkelijke klus. Er komt een pak meer bij kijken en het is vaak een heuse uitdaging.

De belangrijkste factoren om je haard succesvol aan te steken is zorgen voor genoeg luchttoevoer in combinatie met goed gedroogd hout. Met deze twee factoren in het achterhoofd maak je vuur in enkele minuten. 

hout kachel

Waar je op moet letten bij je haard?

Er zijn een aantal belangrijke factoren dat er voor zullen zorgen dat je lang en zorgeloos kan genieten van je houthaard. Zo zijn zowel het onderhoud van je haard als het correcte vermogen ten opzichte van je leefruimte erg belangrijk.

onderhoud van houthaard

Het onderhouden van een houthaard

Als je lang wil genieten van een houthaard met een efficiënte verbranding dan is het goed onderhouden een van de belangrijkste zaken.

Maak voor de mooiste resultaten je ruiten schoon en borstel de as uit je verbrandingskamer in de haard. Controleer ook af en toe de dichtingen van je haard en smeer de scharnieren geregeld voor een optimaal gebruikscomfort.

Laat jaarlijks ook een erkende professional langskomen om je schoorsteen te vegen. Alle rookgassen afkomstig van het hout worden afgevoerd via het rookkanaal naar buiten. Een goede werking is van belang voor een goede verbranding en je gezondheid.

inbouw houthaard

Het vermogen van de houthaard

Nog een erg belangrijke factor waar je rekening mee moet houden voor het aankopen van houtgestookte haarden is het vermogen ten opzichte van je leefruimte.

Bij een te hoog vermogen in een kleine ruimte zal je ruimte te heet worden. Doordat je ruimte te heet is zal je het vuur niet constant opstoken en krijg je een slechte verbranding.

houthaard schouw

Het plaatsen van een houthaard

Bij het plaatsen van je houtkachel moet je er voor zorgen dat de aangepaste afvoer aanwezig is. Is de correcte afvoer niet aanwezig dan is het belangrijk dat je het juiste rookkanaal laat plaatsen voor de je een haard kiest.

Nog een belangrijke factor voor je haard is een gesloten systeem voor de verbranding. Dit wil zeggen dat de zuurstof die nodig is voor het verbrandingsproces van buiten komt. Een goede lucht aanvoer en afvoer is van groot belang voor een correcte werking van je haard en een goed brandend vuur. Kies altijd voor een gekwalificeerde dealer dat je kan helpen met het maken van de juiste keuze.

Het beste type hout voor je houthaard

Het allerbelangrijkste naast een goede kwaliteit van het brandhout is dat het droog is. De beste houtsoort om lang te branden is hardhout.

Wat we hiervoor aanraden is eikenhout of beukenhout. Hoewel deze niet zo snel ontbranden als andere houtsoorten branden deze wel langer en zijn duurzamer.

Andere houtsoorten dat je kan gebruiken in je houthaard zijn berkenhout, els en essenhout. Wat je absoluut niet mag verbranden in je haard is bewerkt hout. Verbrand steeds je hout op een verantwoorde manier en zorg er voor dat er geen lak, verf of conserveermiddelen gebruikt zijn. Dit is erg slecht voor je gezondheid en het milieu.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Breng een bezoek aan onze toonzaal en ontdek alle haarden! Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Heb je nog brandende vragen over welke haard je kan plaatsen? Aarzel dan niet langer.

Maak nu een afspraak en kom langs bij ons in de toonzaal. Wij helpen je graag verder en maken je wegwijs in ons ruim assortiment houthaarden.

Of je nu op zoek bent naar een vrijstaande haard, een inbouwhaard of een open haard. Wij hebben de juiste haard voor jou.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Heb je nog brandende vragen over welke haard je kan plaatsen? Aarzel dan niet langer.

Maak nu een afspraak en kom langs bij ons in de toonzaal. Wij helpen je graag verder en maken je wegwijs in ons ruim assortiment houthaarden.

Enkele van onze merken

Barbas gas en houthaarden
Kalfire gas en houthaarden
m design gas en hout