SERVICE       VACATURES       

Waarom kiezen voor een biohaard

Een biohaard is een fantastische toevoeging aan uw interieur met tal van voordelen. Het grootste verschil met klassieke haarden op hout en gas is namelijk de brandstof en de installatie. Door de zeer eenvoudige werking is er voor een biohaard geen schoorsteen of rookkanaal nodig, om maar een van de grootste verschillen te noemen.

bio ethanol haard - vlammenspel

Een warme sfeer en gezelligheid

Een van de grootste troeven van een biohaard is de visuele waarde die het kan toevoegen aan uw interieur. Ze zijn een compacte en eenvoudige oplossing voor wie op zoek is naar een authentieke sfeer in een modern jasje.

Dankzij de vele verschillende modellen is er ook steeds een passend design voor elk interieur. Hierdoor kunt u elke ruimte omtoveren tot een gezellige kamer met een rustieke sfeer.

Echte vlammen met een mooi vlammenspel

De biohaard is dus ook erg geschikt als sfeerhaard. Wanneer we deze vergelijken met elektrische haarden, die ook erg populair zijn als sfeerhaard, zien we een groot verschil. Bij elektrische haarden is het vlammenspel niet echt.

Voor mensen die op zoek zijn naar een sfeeroplossing met een prachtig vlammenspel is de biohaard de beste keuze. Dankzij hun unieke samenstelling kunt u genieten van echt vuur in uw woonkamer.

bio ethanol haard - bijverwarming koude dagen
biohaard

Geen rookvorming

Hoewel een biohaard echte vlammen heeft, is er toch een groot verschil met een houtkachel of gashaard. Een biohaard maakt namelijk geen roet of rook aan. Dit zorgt er ook voor dat u geen rookkanaal of schoorsteen nodig heeft om een biohaard te kunnen plaatsen.

Een biohaard is hierdoor zeer geschikt voor woningen waar geen gasaansluiting voorzien is en waar geen rookkanaal kan worden geplaatst. Ook in appartementen is een biohaard dus een goede keuze.

Daarnaast geeft het ook enorme vrijheid om de haard te plaatsen omdat u niet gebonden bent aan de structuur van een schoorsteen. Zeker in moderne woningen en unieke interieurs kan een biohaard een grote meerwaarde leveren.

Bijverwarming op koude dagen

DEen biohaard heeft de mogelijkheid om te dienen als bijverwarming, maar heeft niet de capaciteit om volledige ruimtes op te warmen. De haard dient vooral als sfeervolle toevoeging en niet als volwaardige verwarming.

Doordat er echt vuur wordt gebruikt, zal de haard toch wat warmte afgeven. Het is een ideale bijverwarming op koude dagen en zorgt voor een aangename en gezellige sfeer in de ruimte.

Conclusie

Een biohaard is een geweldige toevoeging aan elk interieur vanwege de vele voordelen. Het biedt een authentieke sfeer, heeft een prachtig vlammenspel en maakt geen rook of roet aan. Dit betekent dat er geen schoorsteen of rookkanaal nodig is. Hoewel het niet bedoeld is als volwaardige verwarming, kan het toch dienen als bijverwarming op koude dagen.

Heeft u ook interesse on een biohaard? Neel dan gerust contact op met een van onze experts of maak een afspraak en kom langs in onze toonzaal.