SERVICE       VACATURES       

Sfeerhaard

Als je kiest voor een sfeerhaard kies je voor comfort en gezelligheid. Een sfeerhaard is de perfecte keuze als je niet beschikt over rookkanalen of als je wil bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Creëer een authentieke sfeer in je woonkamer met een haard.

Wat zijn de voordelen van een sfeerhaard?

Ten overstaan van andere haarden heeft een sfeerhaard heel wat voordelen en bijzonder weinig nadelen. We zetten alvast de belangrijkste voordelen op een rijtje.

 1. Je hebt geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig (afhankelijk van het type dat u kiest).
 2. De jaarlijkse onderhoudskosten zoals een schoorsteenveger verleden tijd.
 3. Je moet geen hout meer kopen, opslaan of klieven of de haard aanmaken. 
 4. Roetvorming en as zijn ook verleden tijd. Alweer een vervelend werkje minder.
 5. Schakel de haard in of uit wanneer je maar wil zonder gedoe.
 6. Weinig tot geen last van geurhinder in de woning.
 7. Kies toch voor gezelligheid en het authentieke gevoel en vuurbeeld in je ruimte.
 8. Bestuur je haard makkelijk met een smartphone, tablet of afstandsbediening.
 9. Milieubewuste keuze door het gebrek aan CO2 en fijnstof

Verschillende soorten brandstof

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden als je kiest voor een sfeerhaard. Een van de meest belangrijke verschillen wat de keuze van je haard zal bepalen is de brandstof. De verschillende soorten branden anders en hebben verschillende specialiteiten.

Elektrische inbouwhaard

Elektrische sfeerhaarden

Elektrische sfeerhaarden zijn een goede keuze als je geen afvoerkanaal hebt. Ze zijn bovendien ook erg makkelijk te plaatsen. De enige voorziening voor een elektrische haard is een stopcontact.

Plug je je elektrische haard in het stopcontact dan geniet je direct van het prachtige vlammenspel en de sfeer in je ruimte. Een andere brandstof voor deze haard heb je dus niet nodig. Nog een groot voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat er meerdere warmtestanden beschikbaar zijn met een eenvoudige afstandsbediening.

Ben je op zoek naar een elektrische sfeerhaard als hoofdverwarming dan zijn elektrische sfeerhaarden misschien niet de beste keuze. Met hun vermogen van maximaal 2000 watt zijn deze haarden meer bedoeld als sfeermakers en bijverwarming. Elektrische haarden zijn een ideale keuze als je wil genieten van vlammen zonder veel warmte te genereren.

Gashaarden

Een gashaard of een sfeerhaard op gas is een erg populaire keuze voor design woningen. Vroeger waren deze modellen allemaal verplicht te plaatsen met een rookkanaal. Tegenwoordig worden deze ook al aangeboden zonder.

De afvalstoffen van deze gashaarden worden onschadelijk gemaakt door een katalysator. Hierdoor ben je zeker dat je luchtkwaliteit binnenshuis van optimale kwaliteit blijft.

De bediening van een gas haard is tevens ook erg makkelijk. deze beschikken meestal over een handige afstandsbediening waarmee je de gashaard kan bedienen.

Wil je je gashaard de uitstraling geven van een authentiek houtkachel? Gebruik dan nep houtblokken of keien voor het beste effect.

gas
bio-ethanol-haard

Bio ethanol haard

Een Bio ethanol haard is een groene en zuivere brandstof. Deze moderne en erg design gerichte haarden zijn de perfecte aanvulling in moderne interieurs.

Bio sfeerhaarden hebben net als een gashaard geen afvoerkanaal of schouw nodig. Dankzij deze vrijheid zijn deze haarden iets makkelijker te plaatsen en vergroot je je mogelijkheden. De CO2 die vrijkomt bij het gebruiken van een bio ethanol haard is vergelijkbaar met het branden van drie kaarsen.

Sfeerhaard kopen?

Een sfeerhaard kopen? Dat doe je bij Frank Brynaert Haardconcepten. Met ons ruim assortiment aan producten vind je de sfeerhaard dat bij je past. Kies voor de beste kwaliteit met een haarfijne afwerking.

Laat je helpen door onze haarden experts en kies voor de sfeerhaard die je aanspreekt. Combineer de verschillende mogelijkheden en kom meer te weten over het gepaste vermogen voor je ruimte met ons advies op maat.

Verschillende soorten vuurzicht

Bij het kiezen van een sfeerhaard heb je heel wat opties als het gaat over vuurzicht. Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met de mogelijkheden die we te bieden hebben in ons assortiment sfeerhaarden.

Kies ervoor om twee ruimtes te combineren met een doorkijkhaard. Of als je enkel een hoekje vrij hebt, kies dan voor een hoekhaard.

Klassieke frontview

driezijdige gas haard

Driezijdige sfeerhaard

bio ethanol haard losstaand

Doorkijkhaard

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Breng een bezoek aan onze toonzaal en ontdek alle haarden! Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Ontdek alle mogelijkheden en pelletkachels in onze toonzaal.

Boek online je afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Wil je een pelletkachel kopen om bewuster te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren in je woonkamer? Wacht dan niet langer om een afspraak te boeken en neem eens een kijkje in onze showroom.

Frank Brynaert is dé specialist in haardconcepten voor ieder type. In onze vestiging vind je een ruim aanbod aan merken en mogelijkheden. Samen met onze adviseurs en experts beantwoorden we al je vragen en helpen we je met het maken van de juiste keuze.

brynaert haarden showroom

Bezoek onze showroom

Boek online jouw afspraak bij Brynaert Haarden Frank.

Wil je een pelletkachel kopen om bewuster te verwarmen en een gezellige sfeer te creëren in je woonkamer? Wacht dan niet langer om een afspraak te boeken en neem eens een kijkje in onze showroom.

Frank Brynaert is dé specialist in haardconcepten voor ieder type. In onze vestiging vind je een ruim aanbod aan merken en mogelijkheden. Samen met onze adviseurs en experts beantwoorden we al je vragen en helpen we je met het maken van de juiste keuze.

Mogelijkheden bij het kiezen van een sfeerhaard

In ons ruim assortiment vind je sfeerhaarden in alle maten en soorten. Je kan kiezen voor een hele waaier aan mogelijkheden. Kies het soort haard dat het beste past bij jouw interieur en geniet van echt vuur in je haard of in je kast.

 1. Sfeerhaarden zijn een troef om in huis te hebben dankzij hun veelzijdigheid, eigentijdse uitstraling en de grenzeloosheid aan mogelijkheden.
 2. Vaak zijn ook de kosten van een sfeerhaard een pak lager dan het reguliere verwarmingselement.
 3. Kies voor comfort en stijl en geniet elke dag van het jaar van je sfeerhaard in huis. Creëer de sfeer dat je zelf wil in jouw gewenste ruimtes.

Liever een sfeerhaard zonder warmte?

Als je op zoek bent naar een sfeerhaard dat absoluut geen warmte geeft dan kan dat. Kies voor een elektrische haard met een mooi realistisch vuurbeeld. Geniet bij een haard op elektriciteit van het uniek voordeel dat ze te bieden hebben. Dat is sfeer zonder warmte.

De meeste modellen elektrische sfeerhaarden hebben altijd de optie om te branden zonder warmte. Hoewel er meestal een verwarmingselement is ingebouwd hoef je dit niet te gebruiken.

Maak een authentieke sfeer in huis met een elektrische sfeerhaard en behoudt de totale controle. Verwarm wanneer je wil en geniet van de vlammen. Laat je verrassen door hoe levensecht en sfeervol een elektrische haard kan zijn.

Ventilatie en een sfeerhaard

Hoewel voor vele soorten sfeer kachels geen rookkanaal nodig is, is ventilatie toch steeds een goed idee. Omdat een haard op bio ethanol en een gashaard een katalysator gebruiken komen de gassen nog steeds terecht in je leefruimte.

Het is belangrijk om een goede ventilatie te overwegen bij het plaatsen van een sfeerhaard. Zeker als deze sfeerhaard geen gesloten systeem heeft. Dan komt de lucht terecht in de kamer en adem je de gassen in. Door goed te ventileren voorkom je een te hoge CO2-concentratie in je leefruimte. Een goede ventilatie zorgt voor de laatste afwerking van je sfeerhaard systeem.

Kies milieubewust

Een elektrische sfeerhaard of andere sfeerhaarden hebben een heel erg laag verbruik in vergelijking met een andere haard of reguliere verwarmingselement. Maar dat is niet de enige reden waardoor het een milieubewuste keuze is om te kiezen voor een sfeerhaard.

In tegenstelling tot een houtvuur in een houtkachel hebben sfeerhaarden ook geen uitstoot van fijn stof. Dit zorgt voor een drastische verbetering in luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis.

Hoewel je nog steeds dezelfde realistische beleving hebt van een vlammenspel en haardvuur heb je niet de nadelen van een houtvuur. Je beleeft dezelfde sfeer maar op een duurzame manier met bijvoorbeeld een elektrische haard of een bio haard.

Kies de haard dat bij jou past

Kom langs in onze toonzaal en kies de sfeerhaard dat bij je past. We hebben een mogelijkheid voor elke ruimte. Of je nu een voorkeur hebt voor een inbouwhaard of een haard tegen de muur, alles kan.

Er zijn elektrische haarden beschikbaar in verschillende maten en afmetingen. Kies er voor om ze voor te zetten of ga voor een inbouw model voor je bestaande schouw. Welke keuze je ook maakt, je kan steeds rekenen op een realistisch vlammenspel en een design dat aansluit bij je interieur. Sfeervol genieten met de juiste sfeerhaard, dat die je hier.

Enkele van onze merken

pelletkachel-cadel
Barbas gas en houthaarden
M design
pelletkachel-mcz
Logo flamelusion